De 4 redenen waarom bouwtoezicht van belang kan zijn

Communicatie tussen opdrachtgever en uitvoerder

Stel je gaat een woning of kantoor bouwen of verbouwen, dan wil je natuurlijk graag van onafhankelijk advies worden voorzien. Niet iedereen heeft verstand van bouwen en verbouwen. En ook niet iedereen weet wat je precies voor ogen hebt als je eenmaal de sleutel krijgt overgedragen tijdens de oplevering. Om jezelf wat extra rust te gunnen tijdens die toch wel hectische periode schakel je de hulp in van een bouwtoezicht houder.  Er moeten ontzettend veel beslissingen genomen worden, die weloverwogen gedaan moeten worden.

Om jezelf veel onrust te besparen, vertraging tot een minimum te beperken, de kosten in de hand te houden en de kwaliteit die jij voor ogen had te waarborgen neem je een toezichthouder voor de bouw in de hand.

Minimale vertraging

Bouwtoezicht houdt alle processen op de bouw in de gaten, zodat er geen onnodige vertragingen zullen voorkomen. Problemen en uitdagingen worden vaak vanaf de afstand die een bouwzichthouder heeft eerder gesignaleerd en deze kan dan direct met de uitvoerder in overleg. Een bouwtoezichthouder zal oplossingen aandragen waardoor vertragingen minimaal zullen zijn. Door snel te kunnen schakelen en de enorme kennis van een bouwtoezichthouder is een tijdige en juiste oplevering een garantie.

Hogere kwaliteit en duurzaamheid

We willen allemaal zo duurzaam mogelijk wonen en bouwen,  plus  verantwoord omgaan met water, energie en grondstoffen. Duurzaam betekent ook kwalitatief hoogwaardig en met oog naar de toekomst. Zowel isolatie als klimaatbeheersing zijn hierin belangrijk. Bouwtoezicht zal hierover goed communiceren met de uitvoerder, zodat het huis of de woning zo duurzaam mogelijk gebouwd gaat worden.

Naleving van de tekeningen van de architect

Samen met een architect ben je tot een droomhuis of kantoor gekomen, precies zoals jij het wilt hebben! Met bouwtoezicht weet je zeker dat datgene wat je voor ogen had, het ook echt gaat worden.

Heldere communicatie

Samen met de bouwtoezichthouder zullen er, voorafgaand aan de start van de bouw, tekeningen doorgenomen worden. Van het gebruik van de materialen, de gekozen kleuren tot aan bijvoorbeeld het luchtinstallatie systeem.

De bouwtoezichthouder zal tijdens de bouw communiceren met de uitvoerder; mochten plannen wijzigen tijdens de bouw, dan ben je direct op de hoogte, oplossingen worden direct naar je gecommuniceerd.

Bouwtoezicht inschakelen?

Ook Bouwbureau Bart kun je inschakelen voor bouwtoezicht. Neem vrijblijvend contact op met Bart.