Renovatie van woningen en gebouwen

Renovatie van woningen en gebouwen

Van woningverbetering of renovatie is sprake als een woning of pand (gedeeltelijk) vernieuwd wordt. Het herstellen en aanpassen van bijvoorbeeld woningen hebben een speciale aanpak nodig. Er dient rekening te worden gehouden met de huidige en toekomstige mogelijkheden van het pand. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het pand volgens de huidige normen. Renovatie is daarom per definitie een verbetering.

Grote renovatie

Grote renovaties worden meestal in samenwerking gedaan met een architect. Een architect denkt creatief mee en weet precies hoe een pand verbeterd kan worden. Een woningrenovatie kan onder andere betekenen dat er muren verplaatst gaan worden. Maar ook als er een kelder onder een woning wordt gebouwd of een nieuwe badkamer wordt gemaakt. Als er moeilijke constructies aan te pas komen, zijn bouwtekeningen een must. Voor zowel gemeente als uitvoerders zijn goede tekeningen van groot belang. Hierdoor zal de renovatie soepel en volgens plan verlopen en zijn er geen misverstanden.

renovatie tekening

Renovatie project Quellijnstraat Amsterdam

 

Kleine renovaties

Kleinere renovaties zijn bijvoorbeeld wanneer de voegen aan de buitengevel hersteld moeten worden. Er zijn hier geen ingewikkelde constructies of tekeningen nodig en kunnen eenvoudig door een vakman uitgevoerd worden.

Vergunningen bij renovatie

Om een renovatie te kunnen uitvoeren is in een aantal gevallen ook een vergunning nodig. Gemeentes verwachten dan bouwtekeningen van de voor en de na situatie. Het is verstandig om deze tekeningen direct goed aan te leveren. Bouwbureau Bart weet, dankzij de jarenlange ervaring, precies wat er verwacht wordt van tekeningen.  Desgewenst kan ook de aanvraag worden verzorgd.

Renoveren met Bouwbureau Bart

Ik geef altijd de voorkeur aan een persoonlijk gesprek, zodat ik jou goed kan leren kennen en wensen en verwachtingen duidelijk bespreekbaar zijn. Uiteraard ben ik ook online heel goed bereikbaar, dit kan bijvoorbeeld via ons contactformulier. Voor een het maken snelle afspraak of een informatief gesprek ben ik bereikbaar op telefoonnummer 06 24 26 88 92