Uw woning verduurzamen? Zo doe je dat!

Uw woning verduurzamen in 6 stappen

Uw  woning verduurzamen hoeft niet moeilijk te zijn. Eenvoudige aanpassingen leveren vaak direct besparing op, laat u wel altijd adviseren door een deskundige, want in een aantal gevallen moet u ook aan andere zaken denken. Zowel het milieu al uzelf plukt de vruchten van een duurzame woning met alle voordelen. Wij zetten graag op een rijtje welke stappen u kunt zetten en waar wij u mee kunnen helpen.

Isoleren spouwmuur

Het isoleren van de spouwmuren kunnen zomaar een flinke besparing opleveren. De energie die in huis uw huis kan worden vastgehouden, hoeft u niet op te wekken of in te kopen. Een gemiddelde woning verliest al snel 20 procent van zijn warmte via de muur. Daarom is spouwmuurisolatie de snelste en vaak eerste oplossing als u denkt aan uw bestaande woning verduurzamen. Het is een van de goedkoopste en eenvoudigste aanpassingen. Zonder rommel wordt uw huis van buiten af geïsoleerd.  U merkt eigenlijk alleen dat het energieverbruik flink daalt.

Schuine daken isoleren

Energieverlies via uw dak is soortgelijk met het verlies via muren. Bent u toch aan het verbouwen of speelt u met de gedachte, dan raden wij u zeker aan om schuine daken direct te isoleren. Laat u zich bij de keuze van het isolatie materiaal wel goed adviseren. Belangrijk om u af te vragen is:

  • Wat is de isolatiewaarde?

  • Is de productie duurzaam?

  • Is het een natuurproduct?

Zonnepanelen

Nederland wordt steeds duurzamer. Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen op daken om zodoende duurzame energie op te wekken. Ieder dak is anders en heeft eigen mogelijkheden en randvoorwaarden en daar hoort natuurlijk een advies op maat bij. Daarom brengen wij deskundig advies uit, afgestemd op uw woning. Wij komen bij u langs voor een inspectie op locatie, vervolgens kijken wij naar de archiefstukken en maken controleberekeningen. Hierbij houden we ook rekening met wateraccumulatie op platte daken. Er komt immers extra gewicht op het dak wat de kans op wateraccumulatie op het dak verhoogt.

Vervangen ramen naar HR++ glas

Dubbel glas is in veel huizen al standaard, heeft u nog delen in enkel glas, dan is vervangen van ramen ook een snellen en efficiënte manier om uw woning te verduurzamen. Gaat u door een verbouwing ook de kozijnen vervangen, dan is de keuze voor HR++ of zelfs triple glas een goede investering naar een duurzamer huishouden.

Vloeren isoleren

Ook vloerisolatie is snel aan te brengen. Het effect is iets beperkter omdat een huis relatief weinig warmte verliest via de vloer.  Een extra pluspunt is dat een geïsoleerde vloer plezieriger aanvoelt. Er is geen tocht en de vloer voelt een stuk minder koud aan.

Duurzame woning stijgt in waarde

Door de invoering van het nieuwe energielabel zal de waarde van een duurzame woning in de toekomst alleen maar stijgen. Verbouwen is ook volgende Funda niet alleen verbeteren, maar ook investeren in je nieuwe of bestaande huis.

Bouwbureau Bart helpt u met het verduurzamen van uw woning

Omdat wij nou net de professionals in huis hebben die niets liever doen dan u te helpen met uw woning verduurzamen. Wij leggen u graag het hoe en het waarom uit in een persoonlijk gesprek. Neem daarvoor telefonisch contact op via 06 24 26 88 92 of vul ons contactformulier in.