Waarom is een bouwtekening nou eigenlijk zo belangrijk?

Waarom een bouwtekening?

Heel af en toe word mij de vraag weleens gesteld waarom je überhaupt een tekening moet laten maken van hetgeen wat je van plan bent in jouw huis of kantoor. In een aantal gevallen is dit dan ook helemaal niet verplicht maar wel verstandig.

Laat je de verbouwing over aan een aannemer, dan is het wel verstandig dat deze exact weet wat er van ze verwacht gaat worden. Door middel van een bouwtekening en daarbij een goede materiaal beschrijving heeft iedereen hetzelfde beeld van datgene wat het uiteindelijke resultaat zou moeten worden.

Goede planning geeft rust

Waarom zou je iets niet direct helemaal goed doen? Het geeft veel rust en je weet veel beter in welke planning de verbouwing zal gaan plaatsvinden.

Je krijgt hiermee een beter beeld in de mogelijkheden die er zijn en wellicht kan ik nog een creatieve oplossing voor jou bedenken waar je zelf nog niet aan had gedacht. Ik ben tenslotte iedere dag bezig met tekenen, passen en meten. En omdat alle opties bekeken kunnen worden kan alles in één keer op de manier die je voor ogen had, gedaan worden.

Contact opnemen kan altijd!

Kan ik je helpen met een bouwtekening of heb je een andere vraag? Contact leg ik graag persoonlijk, virtueel is een mooie eerste stap!