Bouwtekening voor omgevingsvergunning

Als u een gebouw wilt verbouwen, uitbreiden of nieuw bouwen dan heeft u in de meeste gevallen te maken met het aanvragen van een omgevingsvergunning. Doordat er een vergunning is verleend krijgt u, als opdrachtgever, toestemming om het gebouw te mogen bouwen of verbouwen. Bij het indienen van de vergunning heeft de desbetreffende gemeente een gedetailleerde tekening nodig, zodat het gebouw wat gewijzigd of gebouwd gaat worden gevisualiseerd kan worden.

Van idee naar tekening

U heeft waarschijnlijk al precies in gedachte wat u wilt en met behulp van de juiste tekeningen kunt u een vergunning aanvragen. Een omgevingsvergunning is nodig voor de volgende zaken:

  • Bouwen of verbouwen van gebouwen
  • Slopen van gebouwen
  • Kappen van bomen
  • In-of uitrit aanleggen
  • Reclame uitingen

Het gaat hier om een tekening waarmee rekening gehouden moet worden met een aantal zaken: Zoals het bestemmingsplan van de gemeente, het uiterlijk van het gebouw (welstand) en de eisen van het Bouwbesluit.

omgevingsvergunning

Van tekening naar vergunning

Zodra de tekening, na uw toestemming, klaar is kan deze ingediend worden bij de gemeente. Bouwbureau Bart zorgt dat de tekeningen voldoen aan de regels binnen de desbetreffende gemeente. Waardoor de vergunningsgevers direct alle nodige informatie hebben. Wij zijn voor de gemeente eventueel ook aanspreekpunt, zodat wij uw wensen kunnen vertalen naar de gemeente. Wij zijn uw sparringpartner tijdens de eventuele gesprekken en kunnen u precies uitleggen waar aanpassingen en verbeteringen noodzakelijk zijn.

Van vergunning naar resultaat

Pas als er een vergunning is kunt u al stiekem gaan denken aan het resultaat. Een goede bouwtekening is de eerste en een belangrijke stap naar het verkrijgen van een omgevingsvergunning. De periode die zit tussen de aanvraag, met de juiste tekening, en het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van de mate van aanpassingen en de gemeente. Zeker is wel dat een gedegen voorbereiding altijd een beter resultaat zal opleveren.

bouwvergunning droomhuis

Bouwtekening nodig voor een omgevingsvergunning?

Bouwbureau Bart helpt u graag bij het verkrijgen van het beste resultaat. Voor adviserend- of kennismakingsgesprek kunt u via het contactformulier aanvragen of bel gerust even, mijn nummer is 06 24 26 88 92