Inmetingen voor woningen en bedrijfspanden

Inmetingen voor woningen en bedrijfspanden

Bouwbureau Bart meet zowel woningen als bedrijfspanden in. Om zodoende een nieuwe digitale tekening te kunnen maken voor een huidige of een toekomstige situatie. Inmetingen zijn noodzakelijk voor de vervaardiging van een nieuwe plattegrond voor een te renoveren gebouw. Ook uitbreiding van gebouwen dienen te worden ingemeten om de juiste informatie voor alle partijen voor handen te hebben.

Inmetingen worden ook geregeld gedaan bij de aan-of verkoop van een huis, wilt u zeker weten dat de tekeningen kloppen? Schakel dan een bouwkundige in, hij/zij kan een exacte meting voor u maken. Ook voor het bepalen van uw WOZ waarde kan een exacte berekening weleens verhelderend werken.

Bij metingen zal altijd een onderscheid worden gemaakt tussen 4 verschillende ruimtes, al deze berekeningen bij elkaar komen tot een totale gebruiksoppervlakte.

Woonoppervlakte

Bij het bepalen van de woonoppervlakte van een woning of bedrijfspand gelden een aantal regels: Uiteraard wordt de lengte vermenigvuldigd met de breedte, waarbij de uitkomt de vierkante meters zijn. Waarbij alle lagen van het pand gemeten dienen te worden. Belangrijk is dat bij de berekening van het woon oppervlakte niet de oppervlakte van bijvoorbeeld de garage of schuur is meegerekend. Ruimtes die lager zijn dan 1.50 meter worden niet meegerekend tot het woonoppervlakte, denk hierbij aan een schuine wand. Ook een vide die kleiner is dan 4 vierkante meter mag niet meegerekend worden.

Overige inpandige ruimte

Onder overige inpandige ruimtes praten wij als het gaat om de volgende ruimtes:

  • Gang
  • Bijkeuken
  • Kelder
  • Wasmachineruimte
  • Vaste kast
  • CV-ruimte
  • Meterkast

Ook als een ruimte alleen geschikt is als bergruimte en niet toegankelijk is met een vaste trap spreken wij van overige inpandige ruimte.

Gebouwgebonden buitenruimte

Een gebouwgebonden buitenruimte is een ruimte die niet of niet geheel is omsloten door vaste muren. Denk hierbij aan een balkon, veranda of terrasoverkapping.

Externe buiten- of bergruimte

Hierover wordt gesproken als er geen enkele manier is om de ruimte te bereiken zonder via de buitenlucht te gaan.

Inmeting van een woning of bedrijfspand nodig?

Bouwbureau Bart komt op afspraak, zo nodig ook in de avonduren bij u langs om de juiste meting voor u te doen. Heeft u verbouwplannen? Dan adviseren wij u graag en hebben misschien net een andere kijk op het idee wat u zelf al had. Neem gerust contact op via 06 24 26 88 92 of stuur een mail naar info@bouwbureaubart.nl