Bouwbureau Bart 06 24 26 88 92

Aanbouw tekeningen

Dakkapel tekeningen

Aanbouw en dakkapel tekeningen

Aanbouw en dakkapel

Voor twee jaren-60 woningen aan het Rijklof van Goensplein in Haarlem kreeg ik het verzoek om tekeningen te maken. Beide woningen, naast elkaar gelegen, wilden een uitbouw aan de achterzijde. Plus zowel aan de voor- als aan de achterzijde een dakkapel op de bovenste verdieping. Beide tekeningen zijn door de gemeente goedgekeurd waardoor de vergunning werd gekregen.

Serre aanbouw

Op verzoek van de eigenaren werd de woonkamer tuingericht, met openslaande deuren. Waardoor het terras vloeiend overloopt in de woning. Door de stijl van het huis moest goed worden gekeken naar de mooiste oplossing. De gemeente Haarlem is vrij strikt in het geven van vergunningen, met name voor de jaren-60 woningen. De stijl en het gezicht van het huis mag niet teveel afwijken van het origineel.

Door de aanbouw werd er enorm veel ruimte gecreƫerd, waardoor de keuken en e woonkamer direct vele malen ruimer en ruimtelijker werd. Ook door de licht inval via de grote, hoge ramen werd de woning direct een stuk aantrekkelijker. Doordat de beide huizen samen de uitbouw realiseerden kon er goed samengewerkt worden. Het platte dak loopt door naar de buren, waardoor de afvoer van regenwater prima gelijkmatig verdeeld kan worden.

dakkapel tekeningen

Dakkapellen

De dakkapellen aan de voor- en achterzijde geeft ontzettend veel meer ruimte op de bovenste verdieping. Hierdoor kunnen er 2 extra kamers gemaakt worden en een goed lichtinval. De dakkapellen mogen van de gemeente Haarlem niet over de gehele breedte van het huis, daarom is voor de grootst mogelijke variant gekozen. Uiteraard is er gekozen voor hardhouten kozijnen in verband met duurzaamheid, onderhoud en schoonheid.

Aanbouw en dakkapel tekeningen

Ook voor het plaatsen van dakkapellen en verfraaiende aanbouwen op uw eigen terrein heeft u een vergunning nodig. Deze dienen altijd onderbouwt te zijn met tekeningen op maat. Deze tekeningen heeft u niet alleen nodig om een vergunning aan te vragen, maar zijn van groot belang voor een aannemer, hiermee weet hij exact wat de maten en de materialen moeten zijn. Heeft u bouwtekeningen nodig en kan ik u daarmee helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op via 06 24 26 88 92 of via het contactformulier.