Bouwbureau Bart 06 24 26 88 92

Verbouwing jaren 30 woning Haarlem

Van fopkap naar extra slaapkamer

Verbouwing jaren 30 woning Haarlem

Jaren 30 woning met fopkap

In Haarlem aan de Wouwermanstraat staan jaren-30 woningen met zogeheten fopkappen aan de voorzijde. Door middel van een dagopbouw werd een extra slaapkamer gecreëerd. Doordat er een vergunning bij de gemeente moest worden overlegd, is er een gedetailleerde tekening gemaakt. Hierdoor werd de vergunning snel verleend.

fopkap haarlem

Aandachtspunten bij jaren-30 woningen

Omdat de woningen tegen elkaar aan zijn gebouwd en hierdoor ook de daken overlopen, dient er rekening worden gehouden met een nette overloop van dakpannen. Ook de aansluitende goten moeten op de juiste manier aansluiten. zodat er geen zichtbare verschillen zijn. Met de bedoeling om de sfeer en authentieke uitstraling van een huis te behouden.

Bouwtekeningen en de gemeente

Ook voor relatief kleine verbouwingen zijn bouwtekeningen verplicht. Hiermee kun je aangeven dat er aan de buitenzijde geen veranderingen plaatsvinden en op die manier een vergunning snel zal worden verleend.

Bouwtekeningen en de aannemer

Niet alleen de gemeente, maar ook de aannemer zal veel voordeel hebben aan een gedetailleerde bouwtekening. Hoewel sommige verbouwingen misschien klein zijn, de specifieke uitleg die hierin staat beschreven, zorgt voor het verduidelijken van het uiteindelijke doel.

Bouwtekeningen jaren-30 woning

Dankzij onze ervaring in het tekenen van verbouwingen. Met in het bijzonder, jaren-30 woningen kunnen wij u prima van dienst zijn. Wij weten exact wat belangrijk is en hoe eventuele uitdagingen op te lossen. Wij maken graag een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek, zodat we een goede indruk hebben van wat wij voor elkaar kunnen betekenen. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 06 24 26 88 92 of een bericht achterlaten op ons contact formulier.