Bouwbureau Bart 06 24 26 88 92

Bestektekeningen

Tbv offerte aanvraag bij aannemers

Bestektekeningen tbv offerte aanvraag bij aannemers

Bestektekening voor offerte aannemers

Voor een klant in Haarlem het bestek en  bestektekening gemaakt. Deze is doorgestuurd naar diverse aannemers, zodat er een duidelijke communicatie is en de verwachtingen duidelijk zijn. Met de bestektekening kan een offerte aangevraagd worden.
Zowel voor de aannemer als voor de opdrachtgever is het belangrijk om duidelijke informatie te hebben. Misverstanden zijn er dan niet.

Er worden bestektekeningen gemaakt van de bestaande- en de nieuwe situatie, zodat de verschillen goed duidelijk zijn.

Wil je meer weten over bouwen met bouwtekeningen? Iedere maand een nieuw deel in mij blog, vol met informatie waar u wellicht ook iets aan heeft!

Plattegronden en doorsneden

Een bestektekening bevat altijd plattegronden en doorsneden en alle relevante informatie die nodig is bij een bouwproces. Het bestek bevat onder andere een algemene omschrijving en algemene projectgegevens.

Uitbouw met daglichtkap

Mijn klant wil een bestaande woning op de begane grond uitbouwen, waarin de uitbouw voorzien moet worden van een vlakke daglichtkap. Er dient rekening worden gehouden met een de verplaatsing van buitenmuren. Ook een verlaagd plafond en openslaande deuren zijn zaken die in de bestektekening terug komen.

Houten schuur

De houten schuur zal aan de achterkant van de tuin geplaatst worden tegen de garage aan. In de bestektekening is aangegeven dat er gebruik gemaakt dient te worden van bangkiraipalen, gevelbekleding en de garage belending. Ook dient de vloer betegelt te worden en voorzien van 2 deuren. In de bestektekening is ook aangegeven of deuren bijvoorbeeld naar binnen of naar buiten moeten draaien.

Kadastrale gegevens en erfgrens

Omdat ik de kadastrale gegevens heb opgevraagd bij de gemeente kan ik goed zien of er dicht bij de erfgrens gebouwd gaat worden. In sommige gevallen moet er namelijk een verplichte afstand gehouden worden tussen de erfgrens en het bouwwerk.

kadaster

Kostenvergelijking van aannemers

Zodra de aannemers de offertes en begroting klaar hebben, zal ik een verslag maken van de kosten vergelijking. Uiteraard licht ik daarbij alles persoonlijk toe, zodat de klant een prima keuze kan maken.